POGOJI UPORABE

 Vsebina, objavljena na spletni strani www.avisensa.com in v njenih gradivih (npr. e-knjigi), se lahko uporablja le v nekomercialne namene, kjer pa mora ohraniti navedbo Avisense (AVISENSA, Inštitut za psihologijo, svetovanje in izobraževanje) in vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Avisensa se trudi na spletni strani zagotoviti čim bolj točno vsebino, zato jo lahko kadarkoli spreminja in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Niti Avisensa niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na spletni strani, ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti na spletni strani.

 

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki se prek spletnega mesta shrani na trdi disk vašega računalnika. Piškotki ne vplivajo na delovanje vašega računalnika in ne vsebujejo virusov. Piškotki z našega spletnega mesta niso namenjeni zbiranju kakršnih koli vaših osebnih podatkov. S pomočjo nastavitev v brskalniku lahko uporabo piškotkov kadarkoli onemogočite. Praviloma se piškotki na našem spletnem mestu uporabljajo samo v času veljavnosti seje za namene anonimnih, statističnih ocen in za namene izboljšanja prijaznosti do uporabnika.

 

IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

 1. O POLITIKI VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

AVISENSA, Inštitut za psihologijo, svetovanje in izobraževanje, Kamnica, se kot upravljalec spletnega mesta www.avisensa.com (v nadaljevanju: spletna stran), zaveda, da je varstvo osebnih podatkov obiskovalcev izjemnega pomena in želi, da se ob obisku spletne strani počutite varno in udobno. V nadaljevanju obiskovalce spletne strani (uporabnike) obveščamo o vrsti in obsegu ter načinu obdelave njihovih osebnih podatkov.

 1. UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov je AVISENSA, Inštitut za psihologijo, svetovanje in izobraževanje, Kamnica (v nadaljevanju: AVISENSA), Kamniška graba 27, 2351 Kamnica.
Kontakt: info@avisensa.com

 1. OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRA AVISENSA

Z odpiranjem in uporabo spletne strani se med uporabnikovo napravo in strežnikom spletne strani izmenjujejo različne informacije in podatki. Spletna stran je dosegljiva na HTTPS varnem protokolu, ki zagotavlja šifrirano povezavo in izmenjavo podatkov.

Avisensa skladno z nameni, ki so opredeljeni v nadaljevanju politike zasebnosti, zbira naslednje podatke:

 • datum in čas dostopa,
 • čas zadrževanja na spletni strani,
 • število in URL-ji obiskanih podstrani,
 • podatke iz prostovoljno izpolnjenih kontaktnih obrazcev na spletni strani.
 1. NAMENI OBDELAVE IN PODLAGE ZA OBDELAVO PODATKOV

Pri uporabi spletne strani in drugih storitev uporabnike v kontaktnih obrazcih prosimo za osebne podatke. Z uporabo kontaktnega obrazca (pri prijavi na e-novičke, e-knjigo, dogodke in storitve in pri povpraševanju po več informacijah) na spletni strani se podatki uporabnika (ime in priimek, elektronski naslov, vsebina besedila) pošljejo na naš e-poštni strežnik.

Posredovanje teh podatkov je za uporabnika popolnoma prostovoljno. Avisensa ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik.

S trenutkom, ko se uporabnik odloči preko spletnega obrazca na strani kontaktirati Avisenso, soglaša, da je seznanjen s pogoji uporabe. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče soglasje.

Osebne podatke, ki jih uporabnik vnese na spletni strani Avisensa, bomo uporabili izključno v obveščevalne in izobraževalne namene, na primer za pošiljanje e-knjige, obveščanje o novih psiholoških blog zapisih, ponudbah, ugodnostih in izboljšavah storitev, ki jih nudimo. Namen takšnega obveščanja je, da se storitve čim bolj približajo potrebam in željam uporabnikov. Obveščanje se izvaja prek kanalov, ki jih je izbral uporabnik. Omenjene podatke hranimo izključno za namene korespondence in jih ne posredujemo tretjim osebam.

 1. UMIK SOGLASJA ZA OBDELAVO

Uporabnik ima vedno možnost odjave od prejemanja promocijskih sporočil s klikom na povezavo v samem sporočilu. Odjava poteka na avtomatiziran način ter začne veljati takoj.

Uporabnik lahko (s sporočilom na e-naslov: info@avisensa.com) kadarkoli zahteva, da Avisensa trajno ali začasno, deloma ali v celoti preneha obdelovati njegove osebne podatke. Avisensa se zavezuje, da bo najkasneje v petnajstih dneh po prejetju pisne zahteve ustrezno preprečila obdelavo in/ali izbrisala osebne podatke uporabnika.

 1. OMEJITVE POSREDOVANJA OSEBNIH PODATKOV

Avisensa sodeluje s ponudnikom e-poštnega strežnika in vzdrževalcem spletnega strežnika. Z uporabo spletne strani je uporabnik seznanjen, da ta pogodbena obdelovalca obdelujeta podatke izključno v imenu Avisense in v mejah Avisensinega pooblastila.

Vaša zasebnost nam veliko pomeni, zato vaših osebnih podatkov, zbranih na spletnem mestu, ne bomo nikdar posredovali tretjim nepooblaščenim osebam. Prav tako Avisensa izbira izključno preverjene pogodbene obdelovalce, ki imajo programsko opremo urejeno v skladu z GDPR.

 1. HRAMBA OSEBNIH PODATKOV IN VAROVANJE ZASEBNOSTI UPORABNIKA

Avisensa hrani vaše podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili osebni podatki zbrani in obdelovani oz. dokler se pisno ne odjavite od storitve obveščanja po e-pošti na e-naslovu info@avisensa.com.

 1. PRAVICE UPORABNIKOV V ZVEZI Z OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

Uporabniki imate pravico do:

 • seznanitve; pridobitve informacij o vaših osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas,
 • popravka in dopolnitve podatkov,
 • izbrisa podatkov,
 • omejitve obdelave podatkov,
 • preklica privolitve in
 • pravico do pritožbe pri nadzornem organu v primeru kršitve Uredbe (pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana).

Avisensa zagotavlja uporabnikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve. Avisensa lahko rok za uresničevanje pravic uporabnika podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev. Če podaljša rok, Avisensa o vsakem takem podaljšanju obvesti uporabnika v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

Zahtevo za spremembo ali izbris podatkov, ki jih hranimo, lahko uporabnik poda preko elektronske pošte na naslov info@avisensa.com ali pisno na naslov Avisense, ki je naveden na začetku politike zasebnosti.

 1. KONČNE DOLOČBE

Politiko zasebnosti in s tem Izjavo o varstvu osebnih podatkov lahko Avisensa v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo kadarkoli spremeni, posodablja ali dopolni brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Z uporabo spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabniki soglašate s spremembami in dopolnitvami.

Vsa dodatna vprašanja, povezana z varstvom osebnih podatkov, lahko pošljete na e-naslov: info@avisensa.com.

 

Vaša AVISENSA

Pot k dobremu počutju.

Kamnica, marec 2021